عوارض نارسایی کلیه

در این مقاله به بررسی عوارض نارسایی کلیه می پردازیم. در پست های بعدی به درمان های نارسایی کلیه خواهیم پرداخت.

فشار خون | دوره دیالیز | آموزش دیالیز

مشکلات قلبی عروقی ناشی از نارسائی کلیه

فشار خون بالا

فشار خون بالا در حدود 95-85 % از بیماران ESRD دیده می شود که علت آن به طور اولیه احتباس آب و نمک می باشد. به دنبال آن ترشح غیر طبیعی هورمون رنین، آنژیوتانسین و افزایش تون سماتیک عروق ایجاد می گردد.

کاردیومیوپاتی و پریکاردیت

در بیماران ESRD بیماری شریان  کرونای قلب، LVH و CHF حدود 5 برابر افراد طبیعی می باشد. تقریبا نیمی از بیماران همودیالیزی دارای بیماری ایسکمی قلبی هستند. دیس لیپیدمیا، هایپرتنشن، دیابت ملیتوس و مقاومت به انسولین که در بیماران با 

نارسایی مزمن کلیه دیده می شود باعث ایجاد آترواسکروز می شود. از دیگر عواملی که باعث اختلال در عملکرد قلب میشود میتوان به هایپرپاراتیروئیدیسم، آمیلوئیدوزیز و

آنمی اشاره کرد.

افسردگی | دوره دیالیز | آموزش دیالیز

مشکلات عصبی عضلانی ناشی از نارسایی کلیه

مشکلات عصبی عضلانی در بیماران با نارسائی مزمن کلیه بیشتر به صورت گیجی، بی خوابی، کاهش حافظه، توهم، هذیان، افسردگی شدید، که، کرامپ و صرع دیده می شود. در این بیماران نروپاتی های محیطی بیشتر در اندام های تحتانی دیده می شود. معمولا مشکلات حسی مقدم بر مشکلات حرکتی بوجود می آید. فاز های زودرس نروپاتی ارومیک محیطی سندروم پایِ بی قرار را می توان مشاهده کرد. هم چنین افت فشارخون وضعیتی می تواند دلیلی بر عملکرد ضعیف سیستم اتونوم بدن باشد.

نارسایی کلیه و مشکلات سیستم گوارشی

مشکلات سیستم گوارشی به صورت بی اشتهایی، تهوع و استفراغ صبحگاهی دیده میشود.به دنبال پیشرفت نارسایی کلیه بیماران دچار بوی بد اوره در دهان، ورم مخاط دهان و لثه، التهاب مری، معده، دئودنوم و زخم معده خواهند شد. هم چنین خونریزی از سیستم گوارشی دیده می شود.

مشکلات پوستی

مشکلات پوستی به صورت خارش های اورمیک وابسته به 

اختلالات کلیه و 

مغز و هایپرپاراتیروئیدیسم ثانویه، هایپرکالمی، نوروپاتی محیطی پوست خشک دیده می شود. مهم ترین علت آن درمان ناکافی دیالیز می باشد. زردی پوست وابسته به احتباس پیگمان های اورمیک و اوره می باشد.

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها