معرفی رشته فیزیوتراپی

 

فیزیوتراپی از

رشته های زیرگروه علوم تجربی است که برای وارد شدن به این رشته باید افراد در کنکور سراسری تجربی رتبه مناسبی را کسب کنند. فیزیوتراپی از رشته های توانبخشی است و مجموعه اقداماتی را شامل می شود که برای یک فرد معلول یا بیمار باید انجام دهند.

کلمه فیزیوتراپی از دو قسمت تشکیل شده است که به معنی عوامل فیزیکی و درمان است که در واقع فیزیوتراپی همان طب فیزیکی است که برخلاف خیلی از رشته های دیگر با مواد شیمیایی و داروها کار ندارند و با استفاده از عوامل مکانیکی و فیزیکی بیماران را درمان می‌کنند.

درآمد یک فیزیوتراپیست در ایران و جهان

در رابطه با میزان درآمد فیزیوتراپیست ها در ایران آمار دقیقی در دست نیست اما می توان گفت درآمد آن ها باهم یکسان نمی باشد. زیرا تجربه ، مهارت و سابقه آن ها با یکدیگر متفاوت است. هم چنین محیط کاری بر میزان درآمد افراد تاثیرگذار است. آن دست از فیزیوتراپیست ها که دارای یک مرکز طب فیزیکی خصوصی هستند ، به مراتب از فردی که در بیمارستان ها کار می کند ، درآمدی بیشتر خواهند داشت.

متوسط درآمد فیزیوتراپیست ها در کشور آمریکا ، بیش از 85 هزار دلار می باشد. این مبلغ در کشور استرالیا ، بیش از 60 هزار دلار در سال و برای فیزیوتراپیست های کشور انگلستان ، بسته به سمت شغلی ، بین 30 تا بیش از 62 هزار دلار تخمین زده می شود.

بنابراین می توان گفت فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی از درآمد خوبی نسبت به قشر عظیمی از جامعه برخوردار بوده و نگرانی بابت کسب درآمد نخواهند داشت.

 

توانایی های لازم جهت تحصیل در رشته فیزیوتراپی

اولین موردی که برای یک دانشجوی رشته فیزیوتراپی بسیار حائز اهمیت است ، توانایی جسمی و روحی وی است. این مولفه تقریبا برای تمام رشته های پزشکی ، پیراپزشکی و مانند آن ها اامی است. دانشجویان این

رشته با انواع مختلفی از بیماران سر و کار دارند که ممکن است دچار بیماری های عفونی باشند ، عقب مانده ذهنی یا جسمی باشند و … . از همین رو باید روحیه رو به رو شدن با آن ها را داشته باشند.

هم چنین بسیاری از این بیماران و یا همراهان و نزدیکان آن ها ، از روحیه خوبی برخوردار نیستند. بنابراین یک فیزیوتراپیست باید روحیه بالایی داشته باشد تا بتواند به همگی آن ها آرامش خود را القا کند.

وظایف یک فیزیوتراپیست

علاوه بر تمام مطالب فوق لازم است بدانید که یک فیزیوتراپیست ، وظایفی را نیز بر عهده دارد که باید به خوبی آن ها را انجام دهد. برخی از این وظایف به شرح زیر می باشد.

 

  • مشاوره به بیماران در رابطه با رژیم غذایی ، ورزش و …
  • تهیه گزارش درمان در پایان جلسات فیزیوتراپی و ارائه آن به پزشک بیمار
  • ارائه آموزش های لازم به بیماران و خانواده های آن ها در جهت رفع و بهبود بیماری
  • انجام اعمال فیزیوتراپی بیماران از جمله ماساژ ، گرما دادن و …
  • طراحی و تهیه برنامه درمانی برای بیماران متناسب با وضعیت روحی و جسمی آنان
  • همکاری با پزشکان و توجه به تشخیص پزشکان در مورد بیماران
  • استفاده از دستگاه های مختلف فیزیوتراپی جهت درمان بیماران
  • بررسی روند پیشرفت و بهبود بیماران

 

موارد کاربرد فیزیوتراپی

1) بیماری های استخوان - مفاصل - عضلات

2) بیماری های روماتیسمی

3) بیماری های اعصاب

4) ضایعات ورزشی

5) جراحی ها

6) بیماری های قلب و عروق

7) بیماری های تنفسی

8) بیماری های ن و زایمان

9) بیماری های پوستی

10) بیماری های کودکان

11) سوختگی ها

12) معلولان جسمی و حرکتی

 

علاقه مندان به آشنایی با رشته های بدون کنکور می توانند به سایت مجتمع سلامت تهران مراجعه کنند.

مجتمع سلامت تهران


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها